Maestro Concert

Zaterdag 17 maart 2018 in de R.K.kerk St.Jan te Wierden.

Aanvang: 19.30 uur. Entree: € 10,00. Voorverkoop: Boekhandel Reterink

MAESTRO, een verrassend concept, waarbij 6 bekende Wierdenaren het dirigeerstokje (baton) ter hand nemen om met het A-orkest van Harmonie Sint Jan uit Wierden een bekend, populair werk te dirigeren. Dit proces duurt – voor de kandidaat dirigenten - 5 weken, waarin ze worden begeleid door vakmensen. Die muzikaal zijn. De jury beoordeelt (mild en respectvol) de prestaties van de dirigenten. Op de MAESTRO-avond vallen er in de eerste ronde 4 dirigenten af. Twee mogen er – na de pauze - naar de 2e ronde. Zij dirigeren dan weer 1 werk met solist Marion Paauwe.

Het publiek komt die avond om de prestaties van de bekende Wierdenaren te bekijken en te beluisteren. Het publiek, de orkestleden en de jury kiezen (na de pauze) als de 2 overgebleven dirigenten hun werk gedirigeerd hebben, hun favoriet! Dat gebeurt door één van de 2 gekleurde strookjes, die bij binnenkomst uitgereikt zijn, (rose of groen) in de collectedozen te doen. Deze strookjes worden geteld en degene, die de meeste stemmen heeft is de winnaar. Zij / hij mag zich MAESTRO 2018 van Wierden noemen en ontvangt als herinnering een mooi bronzen beeldje van een dirigent. Ook mag de winnaar als gastdirigent optreden tijdens het Vijverconcert voor het gemeentehuis op vrijdag 13 juli 2018.

Alle zes dirigenten mogen hun baton houden als herinnering.

De dirigenten zijn:

• Henk Robben, Burgemeester van Wierden
  • Mark Rutgers, Eigenaar Oâle Marckt, Wierden
  • Frans Poelman, Oud directeur St.Jozefschool, Enter
  • Ria Broeze, Historische Kring, Wierden
  • Wilma Hakkert, Oud ondernemer, Enter
  • Désiree Vreriks, Eigenaar schoonheidssalon, Wierden

Zij worden beoordeeld door 3 juryleden:

· Nico Griffioen, voorzitter (’t Anker)

· Stefan Blaak (dirigent harmonieorkest Enter)

· Herbert Bonvanie (oud-dirigent harmonieorkesten en koren in de regio)

Presentator:

• Rob Kortenhorst

Verder werken nog mee:

• Marion Paauwe (zangeres; sopraan). De 2 beste kandidaten dirigeren na de pauze een werk samen met Marion Paauwe.
  • Egbert van Groningen (Dirigent harmonie Sint Jan) dirigeert tussendoor zijn eigen orkest met werken, die de harmonie spoedig op concours moeten laten horen.